Datum: 24. 08. 2017

Poštovani!

Kod nas možete plaćati u eurima i sa bankovnim karticama BA, Maestro, Visa, MasterCard i Karanta lijekove do vrijednosti 15 €.

Budući, da je bankovna provizija kod plaćanja lijekova, skupljih od 15 €, viša od vrijednosti naše usluge, ovakve lijekove ne možete
plaćati bankovnom karticom. Plaćanje takvih lijekova moguće je samo gotovinom.

Hvala za razumijevanje.

Vsa zdravstvena oskrba
na enem mestu

Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil

Pregled uporabe zdravil je osebni pogovor med bolnikom in magistrom farmacije o zdravilih na recept in brez recepta ter drugih izdelkih za ohranjanje zdravja, ki jih bolnik uporablja. Med posvetom se boste bolje spoznali z vašimi zdravili in se seznanili, kako jih pravilno uporabljati. Hkrati je to priložnost, da magistra farmacije vprašate vse, kar vas zanima o vaših zdravilih, prehranskih dopolnilih ali drugih izdelkih, ki ste jih kupili v lekarni ali specializirani trgovini.

Za pregled uporabe zdravil se lahko odloči vsakdo, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila, izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke.

Še posebej pa je ta pogovor lahko koristen za bolnika, če:

  • uporablja več zdravil,
  • ima več različnih bolezni,
  • ima vprašanja in težave, povezane z zdravili,
  • prejme eno ali več novih zdravil,
  • ima obnovljive recepte,
  • mu zdravila predpisuje več zdravnikov,
  • je bil pred kratkim odpuščen iz bolnišnice.

Storitev Pregled uporabe zdravil izvaja magister farmacije s pridobljenimi dodatnimi znanji. Za vas magister farmacije pripravi tudi OSEBNO KARTICO ZDRAVIL. Gre za seznam zdravil, ki vsebuje podatke o predpisanih zdravilih na recept, o predpisanem odmerjanju, načinu in namenu uporabe zdravil in posebna navodila, na katera mora biti bolnik pozoren ob jemanju in shranjevanju zdravil.

Osebna kartica zdravil predstavlja pripomoček, ki vam olajša jemanje zdravil ter omogoči varno in učinkovito zdravljenje. Primerna je za vse, ki imajo predpisanih več zdravil in tudi za svojce, ki skrbijo, da bližnji zdravilo pravilno jemljejo.

Pregled uporabe zdravil izvajamo v enoti Lekarna Brežice. Če sodite med bolnike, ki imajo zgoraj naštete lastnosti, vas lepo vabimo, da se predhodno najavite na tel. št. 07/4994 735 ali na e-naslov info@lekarna-brezice.si, da vam bomo dodelili termin pregleda. V Lekarni Brežice na Černelčevi cesti 8 izvajamo preglede uporabe zdravil ob sredah od 7. do 8. ure (le po predhodni najavi; eden, naročen bolnik), cena pregleda pa je 10,00 €. Kontaktni osebi sta Jerneja Filipčič, mag. farm. in Katarina Novak, mag. farm.

Katarina Novak, mag. farm.